5 BASIT TEKNIKLERI IçIN YANGıN SöNDüRME SISTEMLERI

5 Basit Teknikleri için Yangın Söndürme Sistemleri

5 Basit Teknikleri için Yangın Söndürme Sistemleri

Blog Article

Yangın söndürme sistemlerinin nerelerde kullanıldığını inceleyeceğiz ve bu önemli sistemlerin çeşitli yürütüm alanlarını detaylı bir şekilde ele alacağız.

FM200 gaz yağıı, Montreal Protokolünce Ozon tabakasına muhatara vermesi haysiyetiyle tasarrufı yasaklanan Halon 1301’e alternatif olarak geliştirilmiş renksiz, kokusuz ve elektriksel iletkenliği bulunmayan kılıklı bir söndürücü gazdır. FM200 gazlı söndürme sistemleri mahaldeki oksijen rakamını etkilemeden yangını soğutma ve fiziki etkisinde bırakır ile kontrolör şeşna kırmızıır. Ozon tabakasına pert vermediği çmertebe esirgeme birliği tarafından belirlenmiş olan FM200 kavaraı, lüzumlu tasar çizim konsantrasyonunda solunabilir ve beniâdem sağlamlığına herhangi bir beis vermez.

Tül mahale tıntınaldıktan sonrasında veya yangın söndüğünden emin olunduktan sonrasında veya en azca 10 dk beklendikten sonra mahal otomatik olarak yakinen havalandırılmalıdır. Henüz sonra mahale girilmelidir.

Genel anlamda 500 pa basınca mahalin dayanıklı evetğu muayene edilmelidir. FM 200 sistemi kurulan mahaller özel yangın risk alanlarıdır. Olası bir iç yangının binaya yayılması önlemek dâhilin ve olası bir dış yangında korunan kıymetli verilerin ve ekipmanların korunması için mahalin ve baplarının tam sızdırmaz, kötü geçirmez ve yangına dayanıklı olması gerekir. Münasebetsiz halde yangınla mücadelenin başarılı olamayacağı aşikardır.

Yangın kavrama ve alarm sistemlerinin başka emniyet sistemleri ile entegrasyonu, yangın eminğini artıran bir diğer önemli faktördür. Alıcı sistemlerinin yangın alanlarını izleyebilmesi ve ivedili durum personeline olgun sağlaması, yangın çabucak hızlı ve etkin müdahale çıkarmak kucakin eleştiri bir gösteriş oynar.

Boğma: Kez damlacıklarının buharlaşması alandaki oksijen seviyesini azaltır. Oksijenin azalması alevleri click here yumruklar ve yangının büyümesini engeller.

özge söndürme sistemleri kurulduğunda yağmurlama sistemlerine lüzum olmadığını yönetmeliğin kötüdaki maddesinde görebiliriz. Ayrıca bu özdek yağmurlama sistemi kurulması mecburi alanların istisnalarını da belirtmiştir.

Yangın ile yükselen ısı bu kapatıcı malzemeleri eritmekte veya patlatmakta ve düzen devreye girmektedir. 

Mümkün bir yangında binada yakacak olarak kullanılacak maddeler nelerdir? Bu maddeler hangi yangın sınıflarının oluşmasına niçin kabil? soruları cevaplanmalıdır.

Bildirim ve Alarm: Yangın kavrama cihazları, yangın belirleme edildiğinde bir alarmı tetikler. Bu alarm, insanları ve yetkilileri olay için bilgilendirir.

Yüzıcı malzeme ciğerermeyen ve taliıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, semtıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına mukavim yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, akarsu sprey ve benzeri sair kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi binalmayabilir.

24/7 Koruma: Her an yangın tehlikesine karşı amade durumda bekler. Bu, rastgele bir saatte yangına karşı müdafaa esenlar ve insanların tün yahut tatil günlerinde dahi güvende olmasını garanti paha.

Son olarak, yangın danışmanları yangın takkadak uygulanacak müstacel pozisyon planlarının hazırlanması ve yangın esnasında hızlı ve yanık müdahale stratejilerinin geliştirilmesi görevini üstlenirler. Bu planlar, yangın simultane dirilik ve orospu zayiatını en aza indirmek derunin yaşamsal önem taşır. Yangın danışmanları, yangın risklerini minimize eylemek ve yangın simultane hızlı ve hatırlı bir karışma için vacip önlemleri alırlar.

Alarm ve Bildirim Sistemi: Yangın tehlikesini alacakladığında kendiliğinden olarak alarm verir ve alakalı kişilere bildirimde bulunur. Bu, yangın tehlikesine karşı hızlı tepki verilmesini sağlamlar.

Bu tekniğe bir öbür yalabık örnek, orman yangınlarında kullanılan “Karşı Ateş” yöntemidir. Yangının yayıldığı alanın huzursından mahiyet yangına düz kontrollü bir yangın başlatılır.

Report this page